Powered By Blogger

ponedjeljak, 27. lipnja 2011.

Likovni stvaratelji na Ješkovu



Donirana djela

Radovan Grgec, slikar naive

Subotnje toplo sunce izmamilo je mnoge slikare da svoje štafelaje i kistove ponesu na obalu Ješkova blizu Gole, kako bi se družili i stvarali umjetnička djela za humanitarni aspekt.
Kristina Mandić, slikarica

Naime, prošle subote na imanju Drageca Ciglara, u organizaciji Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, održana je tradicionalna peta po redu, likovna kolonija, kojoj su se odazvali mnogobrojni slikari.
Ješkovo je poznato okupljalište multikulturalnih događanja, slikara, umjetnika, skitnica, ljubitelja netaknute prirode, pustolova te svih dobronamjernih i druželjubivih ljudi. Odande se uvijek ponesu najljepše misli i dojmovi. U pozitivnom okruženju i svesrdnoj pažnji domaćina, likovne kolonije predsjednika Udruge Slaveka Kuzmića i njegove 'desne ruke' tajnice Ive Lukčin, koja je s osmjehom na licu svima pokušavala ugoditi, nije nedostajalo slikarske energije i nadahnuća. Sva umjetnička djela nastala na spomenutoj koloniji izložit će se u galeriji 'Stara škola' u Goli povodom božićnih blagdana. Djela koja su donirana spomenutoj Udruzi, poslužit će jednim djelom za oplemenjivanje prostora te za kupnju pomagala i uređaja koji su od izuzetne važnosti za ljude s posebnim potrebama. Kao što rekoh, 'dobro se dobrim vraća' sinergijski na obostrano zadovoljstvo slikara i štićenika.
U ugodnom društvu Igor i Slavek

Slikarska stvaraonica
Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije broji preko osamsto članova i jedna je od najbrojnijih u Hrvatskoj čiji je predsjednik Slavek Kuzmić, čovjek s posebnostima pun duhovne energije kojom uspješno vodi udrugu, koju krase mnogobrojni pehari i zahvale.

Slikari koji su se odazvali koloniji dajući doprinos svojim likovnim djelima bili su: Radovan Grgec, Kristina Mandić, Miroslav Mandić, Tamara Marcinjaš, Melinda Sokač, Vlatka Sabo, Štefanija Varović, Danica Vrban, Đuro Belušić, Nenad Solić, Vlado Kočet, Sara Šestak, Karlo Marcinjaš, Zorana Petričević, Nikola Večenaj Leportinov i Nada Zlatar Lukavski.
N.Z.L







četvrtak, 16. lipnja 2011.

Cvjetne slike Nade Zlatar Lukavski

 


 Cvjetne slike Nade Zlatar Lukavski


Ispred restorana prehrane u Podravki postavljena je izložba slika Nade Zlatar Lukavski, članice Podravkine likovne sekcije i zaposlenice Podravke. Slikarica se odlučila izložiti slike s motivima što je i prigodno za ovo doba godine kad je cvijeće svuda oko nas, u našim mislima, domovima, vrtovima, poljima, šumama….
Nada Zlatar Lukavski već duži niz godina svoje slobodno vrijeme kreativno upražnjava kistom, a teme slika su joj prepoznatljive po 
 osebujnim motivima cvijeća, vrtova, vaza i krajolika izražene intenzivnim kolorom. U svom dugogodišnjem radu priredila je 11 samostalnih izložbi a sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama te na likovnim kolonijama. Članica je i Golske likovne udruge. Izložba se može pogledati naredna dva tjedna.

a.v.






Pearl Jewelry



Discount Ipod touch auction



Best Headphones for your MP3/MP4/Mobile Phone/PC, Enjoy Music All the Time, Free Shipping

Podravka sudjeluje u akciji „Kupujmo hrvatsko”

Hrvatska gospodarska komora i ove godine organizira promotivnu akciju kojom želi potaknuti kupovinu kvalitetnih hrvatskih proizvoda, nosioca znakova „Izvorno hrvatsko” i „Hrvatska kvaliteta”.
Akcija poznata pod nazivom „Kupujmo hrvatsko” započela je 14.svibnja u Čakovcu, a traje do sredine rujna. Kao i prijašnjih godina ovu akciju podržava i Podravka čija tri proizvoda nose oznaku „Izvorno hrvatsko” - Vegeta, pekmez od šljiva i goveđi gulaš, a jedan - čajna kobasica znak „Hrvatska kvaliteta”. Promotivnu prodaju svojih proizvoda Podravka organizira u pet gradova, pa su tako mogućnost kupnje uz različite nagrade do sada imali Splićani i Osječani, koji su posebno zanimanje iskazali za novitete u asortimanu poput Vegeta mixeva i Muffinsa s nadjevom od višanja.Podravka će još sudjelovati na akciji Kupujmo hrvatsko u Rijeci i Zagrebu, te u Koprivnici gdje se ova promocija tradicionalno priređuje u sklopu Renesansnog festivala.


Mini Portable Mobile Phone Cell Phone Signal Jammer


Custom Rings from Gemvara



Double Sleeping Bag for Camping Trip

utorak, 14. lipnja 2011.

Održana 2. Likovna kolonija na „Srednjem bregu“, Borovljani




Održana 2. Likovna kolonija na „Srednjem bregu“, Borovljani

U organizaciji likovne sekcije „Podravka 72“ , KUD-a „Podravke“ održana je 2. likovna kolonija slikara i kipara članova sekcije. Odazvalo se 20-tak umjetnika čija će djela nastala na koloniji obogatiti fundus sekcije, odnosno KUD-a „Podravke“. Na slikarskoj koloniji sudjelovali su: Silvija Auer, Barbara Percač, Brankica Radmanić, Marica Jalšovec, Danica Kuzel, Slava Blažeković, Marta Rušak, Snežana Aleksić, Ljerka Bojovski, Alojz Horvat, Boris Kodrić, Zlatko Kolarek, Darko Ožegović, Darko Vratić, Zvonko Koščak, Ivica Kovačević a svoje radove još će pokloniti Josip Gregurić, Tomislav Grabar, Nada Dombaj i Branka Šinko.
Sunčan dan i tamburaši pomogli su ugodnoj atmosferi i druženju slikara na bregu, goricama predsjednika likovne sekcije Zvonka Koščaka , gdje  trsje, kleti, lišće i drveće, u umjetničkim rukama uz pesmu starinsku, veselu vinsku i  vesele boje poprimaju likovnu poeziju.
a.v.





 



UP to 42% OFF Precision MAGIC Products


Find Your Camping & Hiking Needs Here

petak, 10. lipnja 2011.

Podravski motivi za motivirane

Podravski motivi su jedna od najvećih kulturnih manifestacija ovog dijela Europe u kojoj se prožimlju iznimno atraktivni i posebni sadržaji: sajam naivne umjetnosti, sajam starih obrta, folklor, sajam antikviteta i gastronomska ponuda podravskog kraja. U 3 dana održavanja posjećuju ga tisuće gostiju.

SAJAM NAIVNE UMJETNOSTI- najveći sajam naive na svijetu. Na glavnom gradskom trgu, tri dana traje velika prodajna izložba naivnog slikarstva na staklu i kiparstva u drvu, a umjetnici demonstriraju svoje vještine na licu mjesta.

STARI OBRTI- najveći sajam starih obrta u Europi (preko 50). Prikazivanje starih obrta na centralnome gradskom trgu kao i njihove gotovo zaboravljene vještine, pretvaraju Koprivnicu u danima „Podravskih motiva“ u neponovljivu čaroliju nekih, davno minulih vremena.

FOLKLOR- folklorna društva u tradicionalnim narodnim nošnjama dočaravaju nam spoj podravske pjesme, plesa i običaja na interaktivan način.

GASTRONOMSKA PONUDA- podravska jela pripremaju se prvenstveno od domaćih (organskih) namirnica koja su nastala kao plod napornog rada podravskog seljaka: prge, čvarci, krvavice, kuhani buncek, gorički gulaš, pečena raca i mnoga druga. Na samoj manifestaciji mnogi ugostitelji prezentirat će svoje delicije, ali se jela mogu kušati i u Podravkinoj pivnici „Kraluš“ u samom središtu grada.


Brojni posjetitelji ove neobične i zanimljive manifestacije mogu degustirati Podravkin jeger na 1001 način te palačinke, neobične štrukle od koprive dugačke 400 metara kao i jedinstvena jela od kopriva- naravno ne slučajno jer Koprivnica duguje svoje ime toj biljci.





Sanyo HPSSG2 Mini Indoor Smokeless BBQ Grill $38.94
Men's Rings from Gemvara


Shop For Mom at FansEdge Today!

srijeda, 8. lipnja 2011.

Svečanost povodom Dana Općine Gola


P O Z I V N I C A


Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate našu svečanost povodom Dana Općine Gola, koja će se održati 12.lipnja 2011. godine (nedjelja)

Program:

Ø  u 10:30 sati – svečana sjednica Općinskog vijeća općine Gola u zgradi „stare škole“ u Goli (trg kardinala A. Stepinca)

Ø u 11:00 sati – prijevoz konjskom zapregom od stare škole do mjesta izložbe

Ø u 11:15 sati – otvorenje 1. Županijske smotre konja i konjske opreme i 4. Općinske stočarske izložbe na prostoru sajmišta u Goli ( ulica A. Šenoe)

Ø u 13:00 sati – ručak u Društvenom domu u Goli



Radujemo se Vašem Dolasku!



Načelnik Općine Gola

dr. Stjepan Milinković



Predsjednik općinskog Vijeća

Marijan Vedriš

4 Steps Landing page


Cloud VPS Hosting



[*Free Shipping on Orders $99 or More at Garden.com*]



GuidoGear.com


eSpyMall Mini Camcorder Free Shipping