Powered By Blogger

ponedjeljak, 28. ožujka 2011.

Samostalna izložba slika Marice Jalšovec u Bakovčici


Samostalna izložba slika Marice Jalšovec u Bakovčici

„Velikani vjere“, naziv je samostalne izložbe slika Marice Jalšovec, koja će se održati u Područnoj školi u Bakovčici, 30 ožujka, 2011. godine  u 19:00 sati.


Slikarica je bivša Podravkašica, a sada umirovljenica, koja svoje impresije životnog okružja pretače u zanimljive sadržaje, tako stvarajući slike na platnu i pastelu. Uglavnom su to portreti njezinih dragih, vaze s cvijećem, mnogobrojne mrtve prirode, a izuzetno je odana stvaranju sakralnih motiva. Marica je članica likovne sekcije „Podravka 72“, završila je slikarsku školu, priredila je niz samostalnih izložbi, te sudjelovala na mnogobrojnim likovnim kolonijama u humanitarne svrhe. Ovom prigodom u Bakovčici, nadomak Koprivnice predstavit će se portretima, Velikana Vjere, koji su postali njezin prepoznatljiv stil. Svim ljubiteljima slikarstva preporučamo svakako da posjete zanimljivu izložbu slika Marice Jalšovec u Bakovčici. Svi ste dobro došli!  (NZL)


Istovremeno će biti održana i promocija zbirke pjesama Ive Pobija „Cvatnja do oplodnje"

 
Print Birthday Cards from Home - Free Trial!


Anjolee.com Fine Diamond Jewelry Special Coupon Code ANJOLEE2


Affordable & Unique Rings - Apples of Gold Jewelry + Free Shipping, 45 Day Returns

Izložba akvarela Katice Augustinović




IZLOŽBA AKVARELA KATICE AUGUSTINOVIĆ


Izložbom akvarela ispred restorana prehrane Podravke u Koprivnici predstavila se križevačka slikarica Katica Augustinović. Dvadesetak akvarela prikazuju motiv mora, cvjetne motive i sakralne objekte koji odišu bogatstvom kolorita s blagim nijansama. Njezine vedute slikovite Betine, motivi uvala, maslinika, borova ili kamenite obale uzdigla je na razinu poetskog zapisa. Katica ( Kaja ) Augustinović članica je Podravkine likovne sekcije, Križevačkog likovnog kruga te Likovnog ateljea Križevci. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama i kolonijama. Izložba će biti postavljena naredna dva tjedna. (A.V.)


Engagement Rings


Pearl Jewelry


Discount Auctions


SunandSki.com


Obilježavanje Svjetskog dana voda u organizaciji Društva kemičara i tehnologa Koprivnice

 U sklopu manifestacije Koprivnički klimatski tjedan od 21. ožujka do 27. ožujka Društvo kemičara i tehnologa Koprivnica obilježilo je Svjetski dan voda (22. ožujak) prigodnim predavanjem  na temu „Voda kao čimbenik održivog razvoja“. Predavanje je održano u Gradskoj vijećnici, a predavač je  bio dipl. ing. Daniel Fišter, član DKTK i zamjenik voditelja odjela Ekologije Podravke. Ovo je prvo predavanje DKTK organizirano za širu javnost grada Koprivnice.
U predavanju se govorilo o zaštiti vode u okviru održivog razvoja. Zaštita vode i vodnih resursa je jedan od osnovnih područja zaštite okoliša. Iako su količine vode na Zemlji vrlo velike, zalihe upotrebljive pitke vode su relativno male, svega 0,8 posto ukupnih količina vode, koje su osim toga nejednako raspoređene. Hrvatska ima relativno velike zalihe pitke vode, ali one nisu neograničene. Da je voda postala ozbiljan globalni problem govori i inicijativa UN da se do 2015. godine prepolovi broj ljudi koji nemaju pristup zdravoj vodi ili si je, zbog siromaštva, ne mogu priuštiti.  Zbog toga je nužno zaštiti pitku vodu kako bi je imali dovoljno za potrebe u budućnosti. Zaštita vode moguće je na dva osnovna načina:

1. racionalnijom upotrebom vode – recirkulacija vode
2. sprečavanjem onečišćavanja – pročišćavanjem voda


Osim takvih „velikih“ zahvata postoji niz mjera koje može primijeniti svako na osobnoj razini. Osnovno je razviti svijest svakoga da je zaliha vode ograničena te da je nužna štednja vode i racionalizacija njene potrošnje.


Miami Beach Free Valet Parking Hotel Package


Military Rates 15% off and 2 Mojitos


Get Internet Through Coax Cable!


TOMS.com

OŠ Antun Bauer - Lino zagrlio vučedolsku golubicu

 Učenici vukovarske OŠ Antuna Bauera dočekali su ekipe Sportskih novosti i Podravke sa stotinjak crteža medvjedića Lina u sportskim pozama. Na zidovima dugačkog hodnika koji povezuju školu sa sportskom dvoranom prikazali su Linove poduhvate u različitim  sportskim disciplinama, a u predvorju je podignut pravi mali Lino oltar u čijem središtu je ponosno stajala dječjim rukama izrađena Lino maskota. U ruci je držao vučedolsku golubicu, prepoznatljivi simbol Vukovara i njegove okolice. Nasmiješeni Linov lik s golubicom našao se i na bedževima koji su podijeljeni gostima. A njih je bilo više nego je itko očekivao. Ranije najavljenim odbojkašicama Ani Starčević i Ivani Džamarija i nogometašu vinkovačke Cibalie Mladenu Bartoloviću u posljednji tren pridružio se i boksač Vedran Đipalo, a bio je tu i dugo djeci posebno drag Vilibald Kovač. Doista jaka ekipa za školsku radost u gradu heroju.
Ana, kojoj je cijela dvorana pjesmom čestitala rođendan, odmah se prihvatila mjerenja skokova u dalj, Ivana je asistirala u rukometu, Vedran je odabrao košarku, Vilibald je uz himnu Lino višebojca malim Vukovarcima poklonio i jednu pjesmu Bon Jovia, a za Mladena se odmah znalo da će savjetovati male nogometaše. Da je to jako dobro radio potvrđuje činjenica da je ukupna pobjednica Vanesa Uhlarnik upravo u nogometu skupila najveći broj bodova. Uz Mladenove savjete tome je pomogla i činjenica što već par godina trenira nogomet. Kod dječaka je pobijedio Domagoj Živković i to sa čak 150 bodova iako se ne bavi nikakvim sportom. Domagoj je imao veliku želju za pobjedom, podršku s tribina, a nastavnik tjelesnog omogućio im je i dobre pripreme.
Uz pobjednike, Lino višebojac dugo će pamtiti i Ana-Mari Kolak koja je primila nagradu za najbolju priču o svom svijetu, Stjepan Božić koji je u izvođenju penala nadmašio Mladena Bartolovića, Josipa Špadijer koja se imala priliku u košarci ogledati s Anom Starčević te Andrijana Nikolić, Tijana Radić,Sara Bajić i Martina Rajić koje su nagrađene za najmaštovitiju navijačku skupinu


Adorable Flash Drives in Cute Shape, Worldwide Free Shipping


Go Stuff Yourself at I Am A Stuffed Animal.com!


Flip Phone

 
GoalieMonkey.,com

Uspješne gastro prezentacije na Zagrebačkom velesajmu

U sklopu specijaliziranih sajmova Crotour, Vinovita, Inga, Hotel& Gastroteh koji su se prošloga tjedna održavali na Zagrebačkom velesajmu Podravkini gastro-promotori održali su dvodnevne ciljane prezentacije za pizzerije i restorane. Tako su gastro-kupci iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske te Slavonije imali prigode detaljnije se upoznati s brojnim Podravkinim proizvodima namijenjenim gastro tržištu te značajnim prednostima koje ti proizvodi imaju u odnosu na konkurenciju. Uz to, Podravkini gosti na prezentacijama te brojni posjetitelji Velesajma mogli su degustirati odlično pripremljena jela, a posebno velika gužva oko prezentacijskog prostora Podravke je bila tijekom priprema i pečenja ukusnih pizza koje naši promotori nisu naprosto stigli peći. Pizze su nestajale u „roku keks“.
- Zbog dobre hrane smo ovdje jer mislim da je budućnost hrvatskog ugostiteljstva i restoraterstva kvaliteta proizvoda. Podravka je svoje ime i brand izgradila na kvaliteti, od takve poslovne politike nismo niti nećemo odstupiti. Znam da su danas teška vremena i da se svi vi borite za svakog gosta i u toj vašoj težnji želimo vam pomoći kako bi zajednički našli balans između cijene i kvalitete – poručio je nazočnima direktor Podravkinog Gastra Marko Csik.
Uz već tradicionalnu i neupitnu kvalitetu, odlika Podravkinih proizvoda je i jednostavna priprema te značajna ušteda energije i vremena za pripremu mnogobrojnih jela i delicija.
Inače, odlično organizirana dvodnevna prezentacija je pokazala i vrlo dobru suradnju Podravke i Hrvatskog kuharskog saveza na čijem izložbenom prostoru su gastro prezentacije održane.


Steel Folding Knives for Camping Start from $1.88, Free Shipping


Gemstone Jewelry

Eco-Friendly LED Lighting, Low Energy Consumption, Worldwide Free Shipping

subota, 26. ožujka 2011.

13. samostalna Izložba slika Marije Stipan


13. samostalna Izložba slika Marije Stipan



Mnogobrojni prijatelji,  posjetitelji  i  ljubitelji slikarstva okupili su se u subotu,  u izložbenom  prostoru Edukacijsog centra,  Opće  bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, kako bi prisutvovali otvorenju 13. samostalne izložbe slika Marije Stipan,  na kojoj  se  predstavila s  tridesetak slika većeg formata.  Slikarica je osebujnog stila i izričaja,   u čijem sadržaju dominiraju krajolici, cvijeće i mrtve prirode.  Slikarstvo joj je bazirano na mediju  ulja na platnu, pastela, akvarela i akrila. Članica je „Molvarskg likvnog kruga“ te ujedno pripada i članstvu likovne sekcije „Podravka 72“, čiji je aktivni član duži niz godina. Marijino slikarstvo popratli su i neki poznati kritičari likovne umjetnosti.

Rođena je molvarka, Srednju medicinsku školu završila je u Koprivnici, diplomirala je na višoj medicinskoj školi u Zagrebu, zaposlenica je u Općoj bolnici
Koprivnica kao glavna sestra jedinice samostalne djelatnosti Ortopedije.
Slikaricu je predstavila dipl. ses. Vesna Sertić. Otvorenje su prigodnim programom upotpunile, Ivana Došen i Ivana Boroša. Izložbu  je otvorila ravnateljica Opće  bolnice „Dr. Tomislav Bardek dr.med. specijalist kirurgije Gordana Slavetić. Slikarica se zahvalila prisutnoj publici, te ih počastila bogatim domjenkom. Izložba će ostati otvorena do 10. travnja, 2011.  u Edukacijskomo centru,  Opće  bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici.  
N.Z.L










četvrtak, 10. ožujka 2011.

Izložba slika Marije Stipan, 12. ožujka, 2011. u 19:00 sati


Čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na
otvorenje 

13. SAMOSTALNE  IZLOŽBA SLIKA

Marije Stipan

Izložba će biti otvorena 12. ožujka 2011. godine u 19,00 sati u

Općoj bolnici dr.Tomislav Bardek Koprivnica,
Edukacijski centar na 1. Katu


Izložbu će otvoriti ravnateljica bolnice dr.med.,specijalist kirurgije Gordana Slavetić


Radujemo se vašem dolasku!


Try Angie's List Today!


Print Birthday Cards from Home - Free Trial!


srijeda, 9. ožujka 2011.

Sindikati 'izvozali' Podravkine radnike


Još od prastarih vremena smatralo se da pregovarači moraju biti mudri, lukavi, dobri retoričari, pametni i pripadnici staleža, kako bi što bolje uvjerili sugovornika u suprotno, u svoju korist i zadovoljstvo, očito spomenutim činjenicama nisu se poslužili sidikalni pregovarači s Upravom Podravke.
U priopćenju radnicima Podravke,  koje im je upućeno od strane sindikalnih pregovarača predstavnika  PPDIV-a, SINPOD-a i  HUS-a nezavisnog  sindikata Podravke, čiji pregovarački Team je zastupao pravnik iz Zagreba, Marinko Vrsaljko, a u kojem stoji slijedeći sadržaj:
Citiram: Današnji pregovori sindikata i Uprave Podravke oko  aneksa Kolektivnog ugovora su prekinuti. Prekinula ih je sindikalna strana jer je Uprava odbila prihvatiti njihov prijedlog o isplati jednokratnog dodatka od 400 kn neto za veljaču kao što je bilo i lani, a što se trebalo regulirati Sporazumom.  Kolektivnim ugovorom iz 2007. Godine je propisano ocjenjivanje pojedinačnog radnog doprinosa radnika na godišnjoj razini, no početkom 2010. Godine, na prijedlog Uprave Podravke ocjenjivanje radnika je zamijenjeno  isplatom jednokratnog dodatka od 400 kn neto prilikom isplate plaće za veljaču, što je regulirao potpisani Sporazum između Uprave društva i svih navedenih sindikata koji zastupaju radnike Podravke. U pregovorima oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora koji su upravo u tijeku, sindikati su predložili da se ovo pitanje regulira jednako kao i  u  2010. Godini sporazumno, međutim Uprava društva  je umjesto 400 kuna neto predložila 450 bruto, što bi znatno umanjilo prošlogodišnji ostvareni  pojedinačni iznos stimulacije.
Uprava Podravke je u pregovorima, ranije, odbila razgovarati o povećanju osnovne plaće i drugih radničkih prava, smanjivanje postojećeg stečenog prava bila je kap koja je prelila čašu sindikalnog strpljenja i prokazala Podravkinu upravu kao socijalno neosjetljivu.
Podravkina Uprava se  u komunikaciji prema javnosti i medijima prikazuje riječima kako su joj Podravkini radnici najveća kompanijska vrijednost, a prema njima se u stvarnosti odnosi isključivo kao prema trošku tj. nužnom zlu.
Između ostaloga pregovaračima je Upravka Podravke nudila:
- odmrzavanje naknade za minuli radni staž
- korekcije koeficijenata NKV radne snage ovisno o godinama radnog staža
- povećanje dodataka za otežane uvjete rada
- redefiniranje kompanijske stimulacije vezano uz ostvarivanje planirane neto dobiti Grupe Podravka.
Pored navedenih beneficija, razgovaralo se i o usklađivanju Kolektivnog ugovora Grupe Podravka s odredbama Zakona o radu.

Tema oko koje dva pregovaračka tima nisu našla zajednički jezik bila je Individualna stimulacija koju je Poslodavac bio spreman isplatiti već na plaći u ožujku, a sukladno svojim trenutnim mogućnostima.
Ostaje za vidjeti da li će se u narednih nekoliko dana uspjeti postići dogovor, odnosno hoće li pregovarački tim Sindikata pristati na ponuđenu Individualnu stimulaciju, kako bi radnicima već na plaći u ožujku bila isplaćena stimulacija.

Na silno negodovanje radnika Podravke, koji su zgroženi ovakim destruktivnim pregovorima između Sindikata i Uprave Podravke, a koji od svoje mizerne plaće na račun Sindikata za njegov rad izdvajaju od 1-3% bruto i/ili neto od svoje plaće.  Pitam se koji su to ljudi koji zastupaju sindikate i koji koji su im zapravo interesi: da li novac, borba za fotelje, potkupljivost, muljaža?  Baš i nema neke koristi od njihovog rada i djelovanja. A po pitanju njihovih zasluga trebalo bi se dulej razmišljati!?
Mišljenje:  umjesto da u ovim kriznim vremenima gdje su radnici apsolutno u nezavidnom položaju od strane Države i Poslodavaca,  Spomenuti Sindikati prihvate prijedlog Uprave od 450 kn bruto, bilo bi manje nego 400 kn neto, što nam govori da bi to svakako bilo dobro jer bi radnici koliko toliko dobili neki novac koji im je prijeko potreban za egzistenciju. Sinikati su zapravo isprovocirali Upravu koje se nije mogla složiti s njihovim destruktivnim zahtjevima. Sindikati su pri tom zatvorili svoja vrata za kvalitetne daljnje pregovore. Moram napomenuti da će Podravkini radnici dobiti 400 kn manju plaću u ožujku na ime veljače koja ima samo 20 radnih dana. Tih 450 kn bruto što je nudila Uprava Podravke, bila bi dobra zadovoljština na plaću radnicima.
Niti Uprava se ne može baš pohvaliti svojim rezultatima u poslovanju i u brizi za radnike, a koja se od njih očekuju  s obzirom na plaće i povlastice koje su si dodjelili u ovim recesijskim vremenima.
Može se konstatirati da su radnici ovakvim radom Sindikata i poslovnom politikom Uprave  pretvoreni u robove ili taoce kojima godinama nije povećana plaća, niti ukazano vrednovanje po pitanju struke i obavljanja poslovnih aktivnosti.
Apeliram na radnike da istupe iz članstva jer su se Sindikati pretvorili u prevarante kojih na hrvatskoj gospodarskoj sceni ima toliko da ne bi svi stali u jednu državu ili u Geto, gdje bi im bilo i mjesto pripadnosti.
 Svi vi koji ste u članstvu sindikata ispišite se što prije kako ne bi plaćali maglu, jer sindikalni predstavnici zastupaju svoje interese, a ne vaše.  Sindikati, su ionako kao „sveta voda“.. nikakve koristi od njih. Ali  zato  imaju koristi od radnika.

Miami Beach Free Valet Parking Hotel Package



FrontLine Plus Sale at ValuePetSupplies.com!  120x60 banner


Discount Auction Deals


20% off BullyStick Sale at ValuePetSupplies.com!  468x60 banner


Miami Beach Hotel Romantic Vacation