Powered By Blogger

ponedjeljak, 28. veljače 2011.

Jelovnici osnovnoškolskih kuhinja Grada Koprivnice

Podravkin Gastronomski centar Štagelj bio je mjesto održavanja zanimljive radionice organizirane za djelatnike osnovnoškolskih kuhinja Grada Koprivnice. Bila je to u stvari svojevrsna priprema za implementaciju Podravkinog pilot jelovnika - projekta jedinstvenih jelovnika osnovnih škola Grada Koprivnice kojega su Podravkini stručnjaci osmislili, a kuhari restorana za ovu prigodu i pripremili. Radionica je prvenstveno organizirana za djelatnike kuhinja, odnosno djelatnike izravno zadužene za školske obroke koji su se tako na najizravniji način mogli uvjeriti u kvalitetu vrijednosti samoga projekta  Našli su se tu predstavnici OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Braća Radić, OŠ Đuro Ester, COOR Podravsko sunce te Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice. O projektu jedinstvenih jelovnika za osnovne škole govorila je direktorica razvoja senzorike i nutricionizma Podravke Davorka Gajari. Ujedno je najavila i iduću radionicu koja će za cilj imati upoznavanje nastavnika i roditelja sa ovim pilot projektom. 
Za sve učesnike  radionice organizirana je i prigodna degustacija pripremljenih jela namijenjenih upravo za buduće jelovnike osnovnoškolskih kuhinja. Na kraju, u završnoj diskusiji djelatnici školskih kuhinja istaknuli su veliko zadovoljstvo ponuđenim projektom te budućom suradnjom s Podravkom.

Piše: Vjekoslav Indir
Snimka: Berislav Godek





utorak, 22. veljače 2011.

Podravka na Financijskoj konferenciji u organizaciji studentske udruge OIKOS

Studentska udruga OIKOS u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, 18. veljače održala je Financijsku konferenciju kojoj je prisustvovala i Podravka. Uz predstavljanje kompanije, Podravkini predstavnici iz sektora Ljudski potencijali i korporativna administracija te Poslovni program hrana, pred studente su postavili izazove u obliku poslovnih slučajeva. Reprezentativni timovi studenata iz Univerziteta Maribor, Univerziteta Beograd, Univerziteta Sarajeva, Univerziteta Crne Gore, Zagrebačke škole ekonomije i managementa te Ekonomskog fakulteta u Zagrebu rješavali su poslovne slučajeve na temu „Interna komunikacija“ iz područja upravljanja ljudskim potencijalima te „Ljeto s Podravkom“ iz područja marketinga. Najuspješnijim timovima, nakon prezentacije rješenja, uručeni su poklon paketi Podravkinih proizvoda.
Udruga OIKOS Zagreb prva je hrvatska lokalna podružnica međunarodne studentske organizacije OIKOS International, koja se bavi održivom ekonomijom i menadžmentom. OIKOS International osnovan je 1987. godine na  Ekonomskom i Pravnom fakultetu, u sklopu prestižnog Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj.




 






Get FREE CHOCOLATES with any ProFlowers Order. Valid 1/31-2/6/2011.


utorak, 15. veljače 2011.

Podravkina iskustva o uvođenju SAP-a za studente MBA programa na ZŠEM-u


Dario Galinec, direktor sektora Informatike Podravke

Podravkina iskustva o uvođenju SAP-a za studente MBA programa na ZŠEM-u
Dobra suradnja sa Zagrebačkom školom ekonomije i  managementa  nastavljena je gostujućim video predavanjem o  uvođenju SAP sustava u Podravku. Višegodišnje iskustvo Podravkinih djelatnika predstavljeno je kroz 90 minutnu prezentaciju, kojom su prikazane prednosti, izazovi i rješenja u tom procesu. Dario Galinec, direktor sektora Informatika te i sam sudionik projekta od njegovog početka, zainteresiranim studentima približio je rad na višegodišnjem projektu. Istaknuo je važnost potpore vrhovnog menadžmenta na takvim projektima, dobru pripremu te stalnu komunikaciju između svih uključenih – vanjskog partnera, tima unutar kompanije te Uprave.  Podravka je SAP implementirala ne samo u matičnoj tvrtki već nakon svake akvizicije uveden je SAP i u akvirirane tvrtke.
Predavanje je održano u sklopu kolegija ERP sustavi na MBA studiju Management informacijskih sustava, a video zapis predavanja bit će dostupan studentima navedenog kolegija Zagrebačke škole ekonomije i managementa.


BrushstrokesDirect.com -The Best Art Reproduction Process in the World!


BrushStrokesDirect.com - Get Free Shipping on All Orders Over $200



BrushStrokesDirect.com - Get Free Shipping on All Orders Over $200

Slasne Podravka krafne za veseliji Fašnik

Iako je do Fašnika koji ove godine pada izrazito kasno  8. ožujka, još podosta dana, u Hrvatskoj se osjeća karnevalska atmosfera. Po raznim gradovima kreću se povorke maskiranih skupina, održavaju se plesovi pod maskama, a sve traženije su i slastice koje su tradicionalno vezane za tu prigodu poput krafni i fritula. Zbog toga će i Podravkina pekara ovih dana krenuti s pripremama ove omiljene slastice, a akcijska prodaja trajat će dulje no obično. Najprije će krafne po cijeni od 3 kune biti svakodnevno ponuđene Podravkašima u svim kantinama i na Studena baru, a ostalim kupcima u diskontima 1 i 3. Ta akcija provodit će se od 16. veljače do 15. ožujka. Potom će se tradicionalno organizirati i prodaja krafni ispred pivnice Kraluš i to  od 1. do 8. ožujka u vremenu od 9 do 17 sati. Očekuje se da će kao i u dosadašnjim akcijama u slasnim Podravkinim krafnama uživati nekoliko desetaka tisuća stanovnika Koprivnice i okolice.




Playstation 1 90% Off


CollegeJersey.com


eSaleRugs.com

Mythbusters - 468x60


Deadliest Catch - 728x90

srijeda, 9. veljače 2011.

Najuspješnije pripravnice Kristina Jurić i Sanja Kelek, a najbolji mentor Hrvoje Puhalo

Na tradicionalnom susretu pripravnika i novih zaposlenika s predsjednikom Uprave Podravke Miroslavom Vitkovićem kojega su organizirali Ljudski potencijali okupilo se 30-ak pripravnika i njihovih mentora u Gastronomskom centru Štagelj. Tom prigodom predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković je rekao:
-     Kada vas vidim, ne bojim se za budućnost Podravke jer ste uspješno riješili ovaj prvi dio poslovnog života i smatram da je pred vama duga i uspješna karijera. Podravka je jedna od najžilavijih i najčvršćih kompanija, slobodno mogu reći, na svijetu, a kada govorim o toj snazi i čistoći Podravke, onda uvijek na prvom mjestu ističem ljude, zaposlenike, vas kao budući menadžment koji će upravljati kompanijom, a tek iza toga idu naši brandovi, naša kvaliteta i naši proizvodi.
Inače, unazad dvije godine Podravkini pripravnici su prošli vrlo zahtjevno educiranje unutar tvrtke pa su tako, između ostaloga, prošli kroz 18 različitih cjelina i tvornica te nekoliko edukacijskih programa. U strogoj selekciji izabrani su najbolji. U 2009. godini najbolja pripravnica je Kristina Jurić, a za 2010. godinu izabrana je Sanja Kelek. Najbolji mentor u prošloj godini je Hrvoje Puhalo.
Zahvalivši se na priznanjima i svojim mentorima koji su uvelike pomogli da budu najbolje te mogućnosti da uopće budu dio velike Podravke Kristina i Sanja su održale zanimljive pripravničke prezentacije kroz koje su pokazale i dokazale da nisu bez razloga izabrane za najbolje Podravkine pripravnice. (B.F.)


Get heart-warming, wintery, gourmet gifts at OrganicBouquet.com! Click Here!


Eco-Elegant Flowers, Gift Baskets and More at OrganicBouquet.com! Click Here!


Shop Now at FansEdge.com


Legal and Financial Resources


Gemvara

subota, 5. veljače 2011.

U Europsku Uniju s pastirima menadžerima


 Pastir-menadžer

Korak blizu ili daleko?! Hoće li  Vlada zaposlenjem pastira, podići BDP? Ovo mi  zvuči kao rugalica Antunutunu, Grigora Viteza. Bilo bi smiješno i zabavno da nije u pitanju mikroekonomski problem. Kada želimo nekoga uvrijediti i omalovažiti, te ga prikazati glupim i primitivnim, počastimo ga biranim riječima, pastir, čoban ili slično. Nezamislivo je kako naša Vlada u 21. stoljeću namjerava zaposliti 150 pastira ili bolje rečeno kreirati nova radna mjesta s takvim nazivima. Pojmovi su to koji su bili akutalni u davnim vremenima, tako da današnje genearacije ne znaju što ona zapravo znače, i što se očekuje od čovjeka ako mu se dodjeli radno mjesto pastir. Pastir je još i sinonim za crkvenog Oca koji treba imati svoje ovce pod duhovnom kontrolom. Tako bi  potonji mogli shvatiti kako je to radno mjesto gdje se moraju ispovijedati ovce. Pa zato ih treba najmanje 150.  Koliki  bi se porezi i doprinosi tada prikupili zaposlenjem tih pastira, i ulili u Vladin proračun. Kada sam čula tu novotariju od gluposti koju je izrijekla gđa. SorKo, pomislih kako je valjda Hrvatska prepljavljena ovcama kao ovčjim potopom te ih treba razgoniti ili podojiti. Kojega li poniženja za hrvatski nezaposleni narod.  SorKo nije rekla odakle i kuda će doći profit od proizvodnje i  prodaje ovaca i proizvoda. Ili su one namjenjene samo u turističke svrhe, pa bi se naplaćivale ulaznice kod ulaska u tor, da se  samo pogledaju lijepe ovce. I tako na 150 punktova. Opet bi vlada dobro prošla ako bi pastiroposlodavci plaćali državi poreze.
Ne mogu a da ne primjetim, kako su u svakom slučaju najbolje prošli Remetinčani. U zatvoru ili na slobodi imaju sve što ima treba. Novaca su dosta uzeli od hrvatskog naroda, pa mogu bezbrižno uživati i meditirati, ma gdje bili.  Pitam se zašto se gđa SorKo nije sjetila pa da pošalje Rementinčane da čuvaju ovce, a ne da ih hranimo kao golubove, jer ispada da su i nadalje povlaštena kasta iako su promjenili adresu u Remetinec. Nije li bilo dovoljno to, da su  hrvatski narod bacili u očaj i depresiju, nego ih još moramo i uzdržavati, da mogu uživati u tretmanu i standardu kakav ne poznaje nažalost većina građana ljepe naše. Samo da spomenem za primjer Amere, kako oni postupaju s kriminalcima: Meadow poznati financijski prevarant s Wall Streeta dobio je kaznu zatvora od 150 godina, razumljivo je da živu glavu iz njega više neće izvući, a imovina mu je blokirana. Zatim slavne zvijezde zbog razuzdanog života, i nekih sitnih nepodopština, kao napr.  Naomi Campbell, George Michael, Paris Hilton,  bili su suđeni te su se morali izvrgnuti ruglu i javnosti čisteći ulice ili skupljajući psećja govna. Nikome od njih nije palo na pamet da se drugačije ponašaju.
Da smo mi naše kriminalce potjerali iz Remetinca čuvati ovce, država i hrvatski narod u mnogo čemu bi profitirali.  Ne bi trebali graditi dodatne zatvore, jer se neće svi nadolazeći  moći u njih smjestiti, ako ovi ostanu u njima, zatim oni bi svoje troškove brojenja ovaca opravdali, a možda bi tek onda shvatili kako i na koji način, te u koje svrhe se moraju koristiti brojke. Remetinčanima ne bi pala kruna s glave da ih se pošalje čuvati ovce, a još bi bili i na friškom zraku, te bi zarađivali da otplate štetu koju su nanijeli hrvatskom narodu.
Međutim, priča ima i drugi oblik tumačenja. Ulaskom u EU,  otvoraju se škole i edukacije za zanimanje ovčar-menadžer, samo bez kravate i odijela kada je na terenu. Jer ulaskom u EU, gospodarstva će se morati registrirati u pravni subjekat te će morati imati direktora ili menadžera, koji će voditi gospodarstvao. Premjerka nije navela poznati slučaj, možda za to ona niti nezna, što me ne bi začudilo. Naime, uzgajivači ovaca i koza na krškim područjima nakon stjecanja diplome neće više biti ovčari i pastiri nego će steći zvanje menadžera za farmu, koje zvuči daleko ljepše i stručnije.

Obrazovanje ovčara započinje unutar priprema naše zemlje za ulazak u EU, budući da će i uzgajivači ovaca i koza u Europi sutra morati imati licencu za bavljenje tim poslom, a stočari će morati postati pravni subjekt registracijom obrta ili trgovačkog društva kako bi svoje proizvode mogli prodavati na tržištu. 
 







Organic Bouquet - Gifts for All Occasions

četvrtak, 3. veljače 2011.

Valentinovo u Nautilusu s Podravkinim pjesnicima i šansonjerima

U  Nautilusu  sa…
pjesnicima i šansonijerima Literarne sekcije KUD-a Podravka
Dan zaljubljenih – Valentinovo


Pozivamo Vas da nam se pridružite na ugodnoj književnoj večeri pjesnika i šansonijera Literarne sekcije KUD-a Podravka

Voditelj: Mladen Pavković

Ulaz slobodan
Svi ste dobrodošli, broj mjesta ograničen!

Nautilus
Trg mladosti 18, Koprivnica
Ponedjeljak  ,14. veljače 2011. u 19 sati

Literarna sekcija sve posjetitelje darivat će knjigom!

ORGANIZATOR:

UDRUGA BRANITELJA, INVALIDA I UDOVICA DOMOVINSKOG RATA PODRAVKE (UBIUDR)
tel/fax: 048-651-573, 099-6651-562

u suradnji s Literarnom sekcijom KUD-a Podravka

10% off


Fresh Eco-Elegant Valentines Day Flowers from $29.95 at OrganicBouquet.com!  250x250 banner


Get heart-warming, wintery, gourmet gifts at OrganicBouquet.com! Click Here!


$500 Off Rolex President Watch. Use Coupon Code RP500


Manhattan Fruitier

utorak, 1. veljače 2011.

Podravkinoj tvornici Kalnik dodijeljen Košer

Židovska zajednica Bet Izrael u Hrvatskoj dodijelila je Podravki certifikat Košer i to za proizvodnju senfova te pasteriziranog i steriliziranog povrća. Riječ je o proizvodima Podravkine tvornice Kalnik, a ugovor su potpisali član Uprave Podravke Miroslav Repić i glavni rabin dr. Kotel Da-Don.
-Iznimno mi je drago što će i Podravka proizvoditi po Košer certifikatu koji podrazumijeva strogu kontrolu sirovina, dobavljača te u konačnici i nadziranje cjelokupnog proces proizvodnje – napomenuo je rabin Kotel Da-Don.
Podravka već ovih dana počinje proizvodnju po košeru, a proizvodi za koje posjeduje certifikat imat će na ambalaži njegovu aplikaciju. Inače, 15posto raste u svijetu potražnja za košer proizvodima na godinu i to ne samo zbog vjerskih uvjerenja. Ilustracije radi, prodaja ne-košer proizvoda bilježi rast od 4posto.
-Podravka je poznata po kvaliteti proizvoda te visokim standardima koje odlikuje dobra proizvođačka praksa. Posjedujemo mjerodavne certifikate za gotovo sve naše tvornice, a Košer će nam nesumnjivo dati dodatnu nadogradnju – izjavio je član Uprave Podravke Miroslav Repić
Na policama trgovina uskoro će s oznakom Košer naći podravkini ajvar, pinđur, senfovi, krastavci, grah, grašak, mrkva, cikla, miješana salata i paprika . Inače, glavno tržište košer proizvoda je SAD, a čak 80posto potrošača su nežidovi, koji u tim proizvodima vide bolju kontrolu podrijetla i sirovine. Svake godine na tržištu je oko 3000 novih košer proizvoda. Stoga i ne čudi da će Podravka – jedna od vodećih prehrambenih kompanija u ovom dijelu Europe - certifikat Košer nastojati osigurati i za još neke svoje proizvode.
Piše: Dijana Jendrašinkin
Snimio: Berislav Godek


Send ProFlowers for a Special Birthday starting at $19.99


Get Well - Send ProFlowers starting at $19.99



Send ProFlowers for Anniversaries starting at $19.99


Just Because - Send ProFlowers starting at $19.99