Powered By Blogger

srijeda, 29. prosinca 2010.

Jedem sve što leti, hoda, puže, pliva..

Nadam se da nećemo postati i kanibali...

 Reklama, propaganda, promocija, sve su to alati Marketinga koji bi trebali biti usmjerni za dobrobit  ponude i potražnje, na obostranu korist i zadovoljstvo. Oni koji nešto žele prodati, neki proizvod ili uslugu u dobroj namjeri, trebali bi to raditi  u okvirima etike i morala, barem  su nas tako učili na fakultetu. 
Zgrozi me rečenica, ja jedem sve: masno, slatko, slano... sve što gmiže, hoda, pliva ili leti.  Sadržaj je u redu i smiješan, samo za odrasle koji imaju realnu percepciju poimanja stvari i pojava, a za djecu je definitivno štetan, jer ona nemaju razvijene sposobnosti realnog rasuđivanja. Svaka kulturna i ekonomska zajednica bori se za održivi razvitak, a što se u tim devijantnim sadržajima reklama koje moramo gledati za visoku pretplatu HTV-u zanemaruje, a trebao bi se naglašavati.

'Oblačim sve', mi je donekle i u redu jer se u tom djelu reklame govori o današnjem socijalnom i društvenom statusu. Prema tome, 'Odijelo ipak čini čovjeka' prema prigodama i pogodama. Najveća nakarada od svih tih reklama su one koje u svom sadržaju kane reklamirati bančine proizvode. Ma, molim vas, koji su to proizvodi?! To su nemoralne i neetične pojave, rekli bi normalni ljudi i struka. U tom se sadržaju kriju mnoge prevare i lihvarske namjere, koje kane uzeti građanima i posljednju paru iz džepa. Trebalo bi zabraniti takve  reklamne saržaje kojima se reklamiraju Banke. One bi trebale služiti na sveopću dobrobit društva i socijalnog aspekta, kao što su u nekim razvijenim Europskim državama. Jadne li države koja žmiri na oba oka, i koja im je svojim zakonima dopustila da se ponašaju kao najveći lihvari. A zašto? Zato jer i ona ima koristi od njihovog nemoralnog i neetičnog 'businessa'.
Naime, u današnje vrijeme sveprisutno je pogrešno poimanje pravih vrijednosti, a najveći razlog tomu je borba, trka ili grabež za novcem, ili ukratko opaki business. 
Ovih dana slušam i gledam na TV-u rekalamu za Pivo za Kobasice on naših poznatih brendiranih proizvođača! Reklamne poruke su im opake i bezvezne. Neke reklame bi trebalo zasigurno skinuti s programa jer je njihovo prikazivanje  štetno za djecu i mladež, koja svoje interese uglavnom gledaju kroz idealopoklonstvo. Sadržaji spomenutih reklama kane nas  nagovoriti da konzumiramo 'najbolji'  Alkohol i da jedemo 'najbolje' Kobasice koje su pune masti i kolesterola. Kako su Hrvati zauzeli 5 mjesto na ljestvici po statistici kao najdeblja nacija u Europi, ne čudi me 'lucidna' filozofija životnog stila koji nam se nameće kroz reklamu! A po ljestvici konzumiranja alkohola također zauzimamo nezavidno mjesto, od nas su jedino gore pijandure, Rusi, Šveđani i Kinezi.  Najbrutalnije mi je kada gledam lijepu zdravu dječicu onako normalnu i fit, da moraju reklamirati gadnu i masnu salamu. Pitam se zašto ne stave debelu djecu da reklamiraju spometu proizvode, da se odmah zna kako će izgledati ako budu jeli te 'krasne masne, slane, proiizvode'. Najgore je to što lažemo djeci, lažemo odraslima, lažemo, lažemo..kuda nas vodi takav način izopačene životne filozofije. Pitam se gdje su tu intelektualci i gdje je struka. Zar ih nema!? Nemoral, neetika, kriminal caruju. Dokle?
Nemojte misliti da nemam pravi prijedlog i scenarij za dobru reklamu.














Healthy Holidays Sitewide Sale – Save an EXTRA 5% in December! No Coupons Needed.

Apples of Gold Jewelry - 45 Day Return Policy & Free Shipping!

New! Diachieve Brand Diabetic Supplies & Health Products 125x125 Animated



Print Birthday Cards from Home - Free Trial!

Na velikom blagdanskom koncertu nastupili brojni izvođači

Na velikom blagdanskom koncertu nastupili brojni izvo
U vrijeme nadolazećih blagdana koje je ujedno i vrijeme okupljanja, zajedništva, darivanja, dani su kada želimo provesti što više ugodnoh trenutaka sa obitelji i dragim nam osobama, prijateljima i svima onima koje volimo. To je vrijeme okupljanja, zajedništva i ljubavi.  
Organizatori Grada Koprivnice, uz potporu našega gradonačelnika Zvonimira Mršića, svoje građane počastili su blagdanskim koncertom na kojem su nastupili mnogobrojni izvođači. Koncert se održao navečer, 28. prosinca, u Športskoj dvorani Srednje škole s početkom u 19 sati.

Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.  Osim Puhačkog orkestra grada Koprivnice, pod ravnanjem dirigenta Tihomira Klaučeka,  nastupili su sljedeći izvođači: Praline & Fast Food, Ana Lice,  pjevački zbor Župe blaženog Alojzija Stepinca,  Marko Košutić, Ivana Jaklin,  Kvartet saksofona „Quadrophone,  Zgubidani,  KUD Koprivnica,  Plesna grupa Ola,la. Posebni ugođaj programu blagdanskog koncerta dao je glumac Nikola Novosel Miška, koji je publiku uveseljavao lucidnim šalama i dosjetkama. Cijelovečernji program bio je pod vodstvom simpatične voditeljice Davorke Draganić. Za sve posjetitelje ulaz je bio slobodan, kao poklon i prigoda svima onima koji su htijeli uživati u dobroj muzici, plesu i zabavi. Na kraju programa svim posjetiteljima  gradonačelnik Zvonimir Mršić uputio je toplu, prigodnu Blagdansku čestitku.






Nero 10 HD


Gourmet Foods At PastaCheese.com



Gourmet Foods At PastaCheese.com




Great Savings on College Essentials

ponedjeljak, 27. prosinca 2010.

Lijepe Žene pjevaju za Grad... na velikom blagdanskom koncertu

Lijepe Žene pjevaju za Grad... na velikom blagdanskom koncertu
U ovo predblagdansko vrijeme na najavljenom koncertu koji za građane Koprivnice priređuje Grad, kao pokrovitelj, uz mngobrojne izvođače, svojim nastupom koprivničance će počastiti i poznati ženski vokalni sastav „Praline“.  
Naime, Puhački orkestar Grada Koprivnice organizira  veliki Blagdanski koncert koji će se održati u utorak, 28. Prosinca, u Športskoj dvorani Srednje škole s početkom u 19 sati. Osim Puhačkog orkestra grada Koprivnice, pod ravnanjem dirigenta Tihomira Klaučeka, nastupit će sljedeći izvođači:

- Ana Lice uz klavirsku pratnju prof. Natalije Imbrišak,
- Pjevački zbor, Župe blaženog Alojzija Stepinca
- Marko Košutić
- Ivana Jaklin
- Kvartet saksofona „Quadrophone“
- Praline&FastFood
- Zgubidani
- KUD Koprivnica
- Plesna grupa Ola,la.

U pauzama sve prisutne zabavljati  će glumac i čovjek iz naroda Nikola Novosel Miška, a voditeljica programa  će biti Davorka Draganić.
Grad Koprivnica glavni  pokrovitelj,  zajedno sa svim  najavljenim izvođačima  pozivaju građane da dođu na koncert te da u ugodnoj i veseloj atmosferi uživaju u glazbi koprivničkih glazbenih umjetnika. Ulaz je besplatan.






IRIScan Anywhere Banner Promo 250x250



Apples of Gold Jewelry - 45 Day Return Policy & Free Shipping!



Save 15% Christmas Gifts with code PERF from Mrs. Beasley's



Panetonne On Sale



Gourmet Pasta




OfficeMax Free Shipping On Most Orders Over $50

subota, 25. prosinca 2010.

Tiha noć, posebna noć – Sretan Božić!

Malo prije vratila sam se iz neobičnog  mjesta  prelijepe prirode koja je u tami blještala obasjana sa bezbroj zvijezda.  Ugasila sam sva svijetla na svome automobilu kako bi potpuno doživjela i osjetila Tihu Božićnu noć.  Podigla sam oči prema nebu,  ugledala sam svu njegovu ljepotu. Obuzeo me neki poseban osjećaj, promatrala sam zviježđe:  Miječni put, Mala kola  i Velika prema Sjeveru i da ne nabrajam.  Tada sam osjetila veliku duhovnu snagu stapajući se sa Svemirom i ostalim Glaksijama.  Započelo je moje pravo  putovanje. Misli su mi navirale brzinom svjetlosti.  Više nisam bila sigurna da li sam to ja, kao ljudsko biće, neki mali atom  ili mikro čestica u Univerzumu!  Pomislih kako sam u stanju neke halucinacije, s obzirom da  malo spavam i još manje jedem. Nekako sam više usmjerena na duhovnu hranu, koja me ispunjava.   Opet  ne smijem  zaboraviti na  materiju ili materijalnost.  Jer me ona zarobila, i teško joj se mogu oteti. Shvatila sam da to mogu samo kroz meditaciju. Problem je u tome, što jurim za materijalnim  dobrima cijele godine, iz dana u dan,  ne misleći na sebe niti na svoju okolinu. Iz  toga razloga nisam mogla shvatiti koja je moja uloga i gdje sam ja za Božić.  Zahvaljujući Božiću osjetila sam svu ljepotu duhovne snage i energije koja me ispunila ispod zvijezda u  posebnoj i velikoj noći.
Što je zapravo Božić?!  
Opisno,  to je najveći  kršćanski blagdan u kojemu se slavi rođenje Otkupitelja i Spasitelja svih onih koji u njega vjeruju i kojima je potrebna duhovna snaga.  Božić je duhovna ljepota. Nisam o tome nikada pretjerano razmišljala, već sam  se uvijek na taj dan rado prisjećala mirisa bakinih kolača i poklona ispod božićnog drvca.  Uvijek na taj dan pokušavam evocirati uspomene i sjećanja na sve one koji su mi dragi i koje volim, na svoje nabližnje s kojima želim biti na taj dan, ili samo emotivno.  Poistovjećujem ih sa zvijezdama na nebu.  Pomislih kako bi bilo tužno da nema  Božića! 
E, pa,  Sretan  Božić!


Holiday Office Gifts





Shop Elegant Holiday Gift Baskets from OrganicBouquet.com! Click Here!




Buy One Dozen Get One Dozen Free Peppermint Twist Roses from OrganicBouquet.com! Click Here!


GoalieMonkey.com

ponedjeljak, 20. prosinca 2010.

Božićna izložba slika

 
U ovo predblagdansko vrijeme, niti visoke temperature, kojima se iskazala ova zima, nisu spriječile mnogobrojne posjetitelje, koji su se prošle nedjelje okupili u Galeriji „Stara škola“ u Goli, kako bi nazočili otvorenju izložbe slika iz kolekcije Udruge invalida koprivničko-križevačke županije.
Kraj godine, bilo poslovne ili svejedno kako bi to nazvali, lijepo ja zvršiti s dobrim rezultatima, što se uglavnom i očekuje. Kada govorimo o rezultatima uvijek pomislimo na neke brojke, kojima smo svi pomalo opterćeni u ova kriznim vremenima. U ovome momentu zasigurno je najljepše i najplemenitije zbrajati ljubav i dobročinstva koja su sabrana tijekom scijele godine i koja krase ovo predblagdansko vrijeme, sjajeći i blješteći kao krijesnica na božićnom drvcu. Povod nedjeljnog druženja u galeriji „Stara škola“ u Goli bila je izložba umjetničkih slika iz kolekcije Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, na kojoj je bilo izloženo 38 slika većega formata. Naime, svake godine slikari svih izričaja, određenja i razmišljanja, okupe se na jezeru Ješkovu, nadomak Gole, a uz potporu načelnika dr. Stjepana Milinkovića, te pustolova i umjetnika Drageca Ciglara, kako bi se družili s netaknutom prirodom i stvarali za humanitarni aspekat u korist Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Ovo je bila druga izložba za redom iz njihove kolekcije koja je predstavljena u Galeriji „Stara škola“ u Goli, unatrag dvije godine. Svakako, dobro se dobrim vraća, iako to patetično zvučalo, ali nije uvijek tako. Znamo da koliko damo, da će nam se višestruko vratiti, baš kao i ljubav koju su nam spremni nesebično pružiti ovi ljudi dobrih namjera i velikog srca.
Izložba je potpomognuta organizacijom golske Likovne udruge, Općine i Turističke zajednice Gola te Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Na izložbi o radu Udruge govorio je predsjednik Slavek Kuzmić, a izložbu je otvorio saborski zastupnik i načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković. Cijeli program otvorenja upotpunio je Pjevački crkveni zbor, Božićnim pjesmama.
Autori slikari čija su djela izložena u Galeriji „Stara škola“ su: Andreja Živko, Berislav Janeković, Branimir Dolenec, Ivan Andrašić, Josip Gregurić, Ivan Mažar, Nada Zlatar Lukavski, Nikola Večenaj Leportinov, Radovan Grgec, Nada Dombaj, Melinda Sokač, Vlatka Kordina, Marijana Janeković, Stjepan Pongrac, Kristina Mandić, Dražen Tetec, Darko Vratić, Danica Vrban, Đuro Belušić, Ivica Rep, Jaroslav Jelak, Josip Senković, Krešimir Juratović, Ljudevit Minđek, Miroslav Mandić, Monika Horvat, Nenad Solić, Marijo Senko, Smiljka Ivaniš, Štefanija Varović, Tamara Marcinjaš, Zoran Ivić i Zvonimir Krancenbinder. Izložba će ostati otvorena do 19. siječnja, 2011. godine.

N.Z.L.

 



Buy One Dozen Get One Dozen Free Peppermint Twist Roses from OrganicBouquet.com! Click Here!


MyCricket.com Sale - Samsung Messager Touch 50% Off!


Shop Elegant Holiday Gift Baskets from OrganicBouquet.com! Click Here!


HBO Holiday Daily Deals: up to 50% off each day!


Gourmet Holiday Gifts & Baskets Starting at $19.99

Josip Petras upoznat će Blanku Vlašić

Na trening s Blankom Vlašić u Split otputovat će Josip Petras iz Ljudskih potencijala koji je točno odgovorio da je osobni rekord najbolje atletičarke svijeta 208 cm. Njegovu omotnicu pristiglu u redakciju lista Podravka, koja je organizirala nagradnu igru za Podravkaše, iz kutije s Blankinim likom izvukla je Karmen Šifkorn, marketing managerica u PP Pića.
Na dvodnevni izlet u Split Josip Petras moći će povesti još jednu osobu, a uz susret s Blankom imat će priliku i za razgledavanje povijesnih znamenitosti grada pod Marjanom.
Utješne nagrade u ovoj nagradnoj igri – poklon pakete Studene i majice s
potpisom Blanke Vlašić osvojili su Gordan Košuta (Korporativna administracija) i Ana Katar Novak, Korporativne komunikacije.

Free Shipping on Orders $99+



Extra $20 off our best phones


Blackberry Curve 8530 was $299.99 now only $159.99



10% off Family Jewelry + Save EXTRA 15% off ALL Fine Jewelry with JEWELRY15 12/19-12/24


Acronis True Image 2011 Family Pack banner 250x250

petak, 17. prosinca 2010.

Djed Mraz dolazi u Koprivnicu

Djed Mraz na svom blagdanskom putu i ove godine dolazi u Koprivnicu. Veseli doček na središnjem gradskom trgu u subotu 18. prosinca priprema mu Društvo naša djeca Koprivnica koje poziva sve mališane da se pridruže ovoj svečanosti. U pratnji Lina, Kvikija, patuljka i pahuljica Djed Mraz će se u svojoj kočiji dovesti na Zrinski trg u 10 sati kako bi pratio program kojeg mu pripremaju djeca iz vrtića Tratinčica i Smiješak, učenici OŠ Braća Radić i plesna skupina Ola,la. Okupljenoj djeci zatim će podijeliti poklone koje je pripremio uz pomoć Podravke i grada Koprivnice. Nešto prije 11 sati u pomoć će mu doći prijatelji na motociklima iz Extrem time uvex kluba. Motomrazovi će djeci podijeliti oko 500 kilograma bombona, a posebno će darivati djecu u koprivničkoj bolnici.
Po završetku dočeka na Zrinskom trgu Djed Mraz će se preseliti  u Dom mladih gdje će u tradicionalnoj akciji Božićno darivanje razveseliti oko 700 dječaka i djevojčica. Za većinu njih sredstva je osigurao Grad Koprivnica koji godinama u suradnji s Društvom naša djeca daruje djecu u udomiteljskim obiteljima, djecu oba nezaposlena roditelja, poljoprivrednika i djecu iz socijalno ugroženih obitelji. Djeca koja su dobila pozivnice moći će gledati predstave koje izvode dramske skupine Dječjih vrtića Tratinčica i Smiješak, zabaviti se u igraonici i slikati s Djedom Mrazom.

 
FootwearETC.com



Panetonne On Sale



All4cellular.com banner 'battery' - 728x90.jpg


Free Shipping on clothes, footwear, surfboards at KillerDana.com

ClickN KIDS Online Reading and Spelling Programs