Powered By Blogger

petak, 30. srpnja 2010.

U znak sjećanja na prof. Zlatu Bartl

U spomen-sobi prof. Zlate Bartl u prizemlju Podravkine poslovne sedmerokatnice član Uprave Podravke Krunoslav Bešvir i direktor sektora Korporativnih komunikacija Vedran Šimunović upriličili su prijem za Vesnu Smiljanić, sestru pokojne prof. Zlate Bartl. Bio je to srdačan susret prilikom kojeg gospođa Smiljanić nije krila zadovoljstvo svime što Uprava Podravke čini kako bi se odalo priznanje te na dostojanstven način sačuvala trajna uspomena na prof. Zlatu Bartl i njezino veliko srce koje je godinama kucalo za Podravku i Koprivnicu. Prilikom susreta razgovarali su i o namjeri da se u okviru Aleje zaslužnih građana koja će se urediti na novom dijelu gradskog groblja, podigne i spomen obilježje prof. Zlati Bartl. Gospođa Smiljanić je s vodstvom Podravke posjetila obiteljsku grobnicu na gradskom groblju u Koprivnici, gdje su položili cvijeće na posljednje počivalište prof. Zlate Bartl.

V.I.






$60 Instant Gift Card On a Set of 4 BFGoodrich Tires




LogoSportsWear Custom School Spiritwear




VPS-300x250




bebeautiful 25% off 1 Item Storewide Expires 7/12/2010




Backyard X-Scapes

četvrtak, 29. srpnja 2010.

Josip Tot izlaže u podravskoj Kleti

Dobra suradnja između podravkinog Ugostiteljstva i umjetnika se nastavlja i dalje. Možemo zaključiti da se radi o popularizaciji i obogaćivanju gastonomske ponude i kulture zajedno, kao bitnom elementu društvenih odnosa. Samostalnom izložbom slika u Podravskoj Kleti predstavio se Josip Tot, slikar čiji rukopis pripada izričaju naive. Josip je dugogodišnji aktivni član podravkine Likovne sekcije i molvarskog Likovnog kruga. Do sada je izlagao na 30-ak skupnih i samostalnih izložbi. U svojem izričaju najviše koristi motive iz svkodnevnog ruralnog života sela iz kojega potječe. Na njegovim slikama osim detalja koji karakteriziraju naivu i život na selu, osobito njegovog rodnoga Repaša, možemo zamijetiti motive ribiča i dravskih krajolika. Slikar se uvijek vraća istim motivima koji mu daju osebujni pečat i prepoznatljivost. Ukratko slike su dopadljive i na neki način profinjene. O Josipovu slikarstvu dali su mišljenje i neki poznati likovni kritičari i znalci poput prof. Stanka Špoljarića. U izložbenoj postavi u Podravskoj kleti Josip se predstavio sa osam slika manjega formata, a sve su namijenjene prodaji. Izložba će ostati otvorena do daljnjega. Spomenuta izložba je postavljena u smislu obogaćivanja prostora podravske Kleti , kako bi gosti što više mogli uživati u gastronomskoj ponudi i u ljepoti pitoresknog krajolika.

N.Z.L.


120x60














Dive Suit Packages




CollegeJersey.com




srijeda, 28. srpnja 2010.

Poznati pred objektivom


Naslov je izložbe fotografija poznatog novinara, publicista i autora Mladena Pavkovića, koja će se održati u Muzeju grada Koprivnice, 2. kolovoza u 19 sati uz prigodan program, a među ostalim nastupiti će Danijel Popović ("Džuli"), Miroslav i Gordana Evačić, Vilibald Kovač i Mario Filipi (prošlogodišnji finalist "Supertalent") izložbu će svečano otvoriti Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije.

Izložba će biti upriličena povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza 2010. Naime, ovo neće biti klasična postava izložbe narednih mjesec dana, već se radi o dobrotvornoj gesti poznatog autora. Prema riječima višeg kustosa muzeja prof. Dražena Ernečića,  to je druga velika donacija fotgrafija koju Mladen poklanja Muzeju grada, kao vrijedan arhiv za muzejsku zbirku. Nakon što je 1979. Godine poklonio Muzeju grada Koprivnice gotovo 200 crnobijelih portretnih fotografija, javnih i poznatih osoba bivše države, Mladen Pavković o 65. obljetnici Muzeja grada Koprivnice (1945. – 2010.) iznova svojom gestom obogaćuje fundus muzeja novom donacijom, ovoga puta s 313 crno bijelih portretnih novinarskih fotografija javnih osoba – znanstvenika, književnika, glumaca, redatelja, akademskih i naivnih-izvornih slikara, skladatelja, glazbenika, estradnih imena, komičara, novinara, astronautkinja, trenera, rockera, karikaturista, gospodarstvenika i naposljetku političara – nastalih u razdoblju od ranih 70-tih do početka 90-tih godina prošlog stoljeća. U toj impozantnoj arhivskoj zbirci nalaze se poznata imena hrvatske i svjetske scene poput: Eltona Johna, Valentine Terješkove, Gustava Krkleca, Dragutina Tadijanovića, Enesa Kiševića, Antuna Bauera, Dražena Vrdoljaka, Ruže Pospiš Baldani, Slavka Stolnika, Andrije Maurovića, Zlatka Kauzlarića Atača, Olje Ivanjicki, Ane Sasso, Željka Bebeka, Nane Prše, Oriane Felaci...

Zahvaljujući svojoj neiscrpnoj energiji i snazi autor je kroz svoj dugogodišnji novinarski i istraživački rad s pustolovnim prizvukom, uspio prikupiti mnogobrojne portrete poznatih, javnih i slavnih osoba, među kojima su mu neki i dragi prijatelji. Napominjem kako će to biti jedna od rijetkih i interesantnih izložbi, koja će zasigurno naići na veliki interes publike, ljubitelja fotografije i novinarstva. Pavković je do sada priredio više od pedesetak samostalnih izložbi i to ne samo u Hrvatskoj, već i u Mađarskoj, Austriji, Sloveniji i drugdje.

Na ovu ozložbu svi su pozvani, ulaz je slobodan: www.muzej-koprivnica.hr, www.koprivnica.hr

N.Z.L.





So Serene



Affordable DressGoddess Exclusives!



Free Music Download from Universal Music Group on all orders over $50 on SpaFinder.com



Scuba Gear and Snorkeling Equipment




Life is short...dress accordingly - Short Cocktail Dresses on Sale!




FineTuxedos.com - Fine Tuxedos and Formal Wear Accessories




CarParts.com




AbeBooks.com - Find Books on Sale





utorak, 27. srpnja 2010.

Od podruma do krova ili prevarantima nikad kraja

 Po zakonu svaka stambena zgrada koja ima više vlasnika stanova mora dati povjerenje „stručnom“ Stambenom servisu, koji se mora brinuti za popravke i održavanje zgrade, već kako je to zakonom uređeno, a stanari su dužni uplaćivati određeni mjesečni iznos na račun stambenog Servisa. Naoko sve izgleda idealno. Međutim spomenuti stanari sa broja 22, trg kralja Zvonimira, nemaju tu sreću. O njihovoj zgradi nitko ne brine. Zgrada se doima kao da je bila pod okupacijom duži niz godina. Krovna ploča je izrovana u čije se pukotine slijeva kišnica, te se zadržava i probija stropove gornjih katova. Koliko je samo umanjena vrijednost tih nkretnina?! Postoji velika opasnost da se strop definitivno uruši na glave stanarima. Pitamo se tko će tada odgovarati? Zna se tko bi trebao. Stanari su ogorčeni takvim ponašenjem stambenog servisa te se pitaju dokle će morati gledati velike mrlje na svojim stropovima koji prokišnjavaju kao stari kišobran, te zalaziti u smrdljive i neupotrebljive podrumske prostorije. Navažniji zaključak ove priče je taj, da bi se sve moralo promijeniti iz temelja. Od Servisa i predstavnika bi trebalo zatražiti nadoknadu štete putem suda, koja je prouzročena njihovim nemarom i postupcima.

Da li možete zamisliti situaciju, kada vam voda kaplje sa stropa u stan, iako kiše i oluje nije bilo već danima i tjednima, a vani vlada prava ljetna temperatura i to 40 stupnjeva celzija. Podrumske prostorije izgledaju kao da ih je pogodio tsunami, smrde, pune su vlage, jednom riječju neupotrebljive, iako spadaju u stambeni prostor. Stakleni prozor iznad stubišta prokišnjava, te kiša pada direktno u zgradu. Stanari nikako da se sklone od kiše koja im na sve strane curi po glavi. Priča zvuči veoma nevjerojatno, kao naučna fantastika. Vjerujte mi nije, već je riječ o pravoj istini. S druge strane upitno je kako i na koji način stambeni Servis raspolaže s novcima od pričuve. Upitno je i diskutabilno kako popravak dimnjaka može stajati 5 tisuća kuna? te su i ostale stavke iz izvještaja o trošenju za stručnu analizu.
Naime, riječ je torturi koji moraju trpjeti stanari četvrtog ili zadnjega kata na trgu kralja Zvonimira 22, a koja je izazvana nemarom, nebrigom i neznanjem stambenog servisa „Petrić“ iz Koprivnice, te zajedno sa predstavnicom stanara koje su ih sami izabrali. Ne smije se zaboraviti da je na inicijativu spomentog servisa povišena pričuva za 50 % kako bi se prionulo popravcima odnosno sanaciji oronule zgrade. Spomenuti servis traži dodatna financijska sredstva od stanara te za one koji nisu suglasni prijeti ovrhom i građevinskom inspekcijom. Pa nisu stanari mala djeca da bi povjerovali u nebuloze nesposobnog stambenog servisa ''Petrić''. Spomenute radnje uopće nisu u domeni poslova građevinske inspekcije. Sporno je, upitno i sumnjvo kako stambeni servis stalno traži dodatna financijska sredstva, a da do sada nije ništa učinio već i s povećannje pričuve od 50%.
Ova istinita priča može biti dobra pouka za javnost, odnosno za buduće vlasnike stanova, da ne daju svoje povjerenje olako bilo kome, te mjerodavnima da se pozabave problemom.



UP-468x60



Persian Area Rugs 75% Off





 
Wines and Spirits




Affordable pearl jewelry as unique as you!




The Best Sunglasses Spy Camera  On Sale

Predsjednik Uprave Podravke na gradilištu LC-a Široki Brijeg

Gradnja Podravkinog logističkog centra u Širokom Brijegu u BiH, bez obzira na vremenske i ekonomske okolnosti napreduje prema predviđenom planu. U to su se uvjerili predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković i direktor Logistike Velimir Vrhovski prilikom svojeg boravka 15. srpnja u Širokom Brijegu.
Završetkom izgradnje ovog centra veličine 1500m2 s 2100 paletnih mjesta, prostorom za pakirnicu i 500m2 uredskog i ostalog funkcionalnog prostora, a koji se gradi u suradnji s tvrtkom PODIN d.o.o. Široki Brijeg, do kraja ove godine Podravka d.o.o. Sarajevo konačno će poslovati u adekvatnim prostorima, a uz značajnije uštede u troškovima.Ovom se gradnjom zatvaraju sva otvorena potraživanja iz prošlosti, a aktivira se pravo na dodijeljeno zemljište od općine Široki Brijeg još 1996. godine kada je i krenula ideja o gradnji logističkog centra. Nažalost, mnoge su okolnosti utjecale na to da se s gradnjom ne krene i ranije pa je Podravka uz nekoliko selidbi na razne lokacije u posljednjih desetak godina koristila neodgovarajuće prostore bivše robne kuće, zatvarajući svoja potraživanja iz ranijih razdoblja.O gradnji centra, aktualnostima u poslovanju kao i o kretanjima na tržištu iscrpno su goste izvijestili direktor poduzeća Josip Canjar, zamjenik direktora Slobodan Božić i direktor logistike Mario Hrkač.



Gemvara



KGB Deals Banner



3balls BlackBerry



golfballs.com



Wines, Red Wine, White Wine



Gifts - Wines, Champagne and more



Affordable pearl jewelry as unique as you!

Nagrađeni potrošači Eva ribljih konzervi


Gemvara HomepagePoznata su imena dobitnika u nagradnoj igri „Upecajte EVA nagrade u prodavaonicama Konzuma" koja se odvijala u Konzumovim trgovinama diljem Hrvatske od 4. lipnja do 18. srpnja.U Podravki je 20. srpnja upriličeno izvlačenje dobitnika koje je pratila komisija koju su činili javni bilježnik Nikola Bakrač, Brankica Basta iz agencije Hi-tech te Mirjana Perlok i Martina Ferenčić iz Podravke.Dobitnici glavnih nagrada, Konzumovog poklon bona u vrijednosti od 2.000 kuna su Jadranka Stipčević iz Splita, Andrej Rendić iz Zadra, Duško Nikoli iz Pakraca, Zdravko Fazon iz Belice i Tanja Oto iz Preloga. Po 15.000 kuna na Diners Club kartici dobili su Denis Vrhovski iz Zagreba i Sonja Ognjačević iz Zagreba, a po 50.000 osvojili su Ivan Vincelj iz Pregrade i Danijel Dreven iz Varaždina.Od ranije su poznata imena dobitnika tjednih nagrada koji su osvojili poklon bonove u vrijednosti od 2.000 kuna. Tjedne nagrade od 10. lipnja i 17. lipnja osvojile su Marija Maček Mulić iz Krapine i Mirta Del Fabro iz Zagreba, a dobitnice od 1. srpnja, 8. srpnja i 15. srpnja su Ana Plic Cazin iz Zagreba, Mila Raff iz Osijeka i Davorka Sever iz Vukovine. U telefonskom razgovoru s dobitnicama doznajemo da su nagrade završile kod vjernih potrošačica, jer kako i same kažu, Eva je prilikom kupnje ribljih konzervi njihov prvi odabir.Za sudjelovanje u nagradnoj igri bilo je potrebno kupiti bilo koja tri proizvoda iz asortimana Eva ribljih konzervi u trgovinama Konzuma i poslati SMS s brojem računa i osobnim podacima. Prema riječima voditeljice grupe proizvoda Tanje Španiček, ovo je prvi puta da se takva nagradna igra odvija slanjem SMS poruka, a pristiglo je gotovo 6.000 poruka. Na licu mjesta provjereni su računi pošiljatelja u Konzumu, a sretnim dobitnicima preostaje samo zaželjeti ugodno trošenje osvojenih iznosa.




Summer Special 20% Off Beacon Hotel South Beach



USB Internet TV and Radio Player Free Shipping
  


                                                                     Mini Lighter Spy Camera On Sale! 
    

Gemvara